Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » OKLAVAYLA AÇILAN KOLAY SADE BÖREK TARİFİ

OKLAVAYLA AÇILAN KOLAY SADE BÖREK TARİFİ

Written By Unknown on 28 Ağustos 2014 Perşembe | Ağustos 28, 2014


 


Kullanılan Malzemeler (1 Tepsilik)

4,5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Su
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz

Arasına Sürmek İçin;
100gr Katıyağ
1 Su Bardağı Sıvıyağ


YAPILIŞI

Elenmiş olan unu bir kaba alıp üzerine tuzu  ve suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Yoğurdunuz hamuru 10dk dinlendirin. Hamuru eşit bir şekilde beş tane beze yapın. Yaptığınız bezeleri oklavayla açın üzerine yağ sürün. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. Hamuru sağ taraftan katlayın üzerini yağlayın. Sonra soldan katlatıp üzerine yağ sürün vebaş kısımları katlayıp yağ sürün. Böreğimiz kare şeklinde olcaktır. Tepsiyi yağlayıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.   AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder