Kullanılan Malzemeler (1 Tepsilik)
4,5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Su
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Arasına Sürmek İçin;
100gr Katıyağ
1 Su Bardağı Sıvıyağ
YAPILIŞI
Elenmiş olan unu bir kaba alıp üzerine tuzu ve suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Yoğurdunuz hamuru 10dk dinlendirin. Hamuru eşit bir şekilde beş tane beze yapın. Yaptığınız bezeleri oklavayla açın üzerine yağ sürün. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. Hamuru sağ taraftan katlayın üzerini yağlayın. Sonra soldan katlatıp üzerine yağ sürün vebaş kısımları katlayıp yağ sürün. Böreğimiz kare şeklinde olcaktır. Tepsiyi yağlayıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder