Merhabalar bugünkü yapacağımız tatlı adana yöresine aittir. Yazın sıcak günlerinde ferahlatıcı ve hafif bir tatlıdır. Mutlaka deneyin :)) Umarım beğenirsiniz.
Kullanılan Malzemeler (8-10 Kişilk)
Muhallebi İçin;
1 Litre Su
1 S u Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Üzeri İçin;
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
2 Kalıp Buz (Robottan geçirilmiş)
Yarım Su Bardağı Gül Suyu
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Süslemek İçin;
Muz
Çilek
Kivi vs.
YAPILIŞI
Suyu,nişastayı ve pudra şekerini orta ateşte yanan ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin. Pişen muhallebiyi ıslatılmış olan tepsiye boşaltın ve soğuduktan sonra dolapta 5 saat bekletin. Soğuk suyun içerisine gül suyu ve gıda boyasını koyup karışımı dolaba kaldırın.
Soğuyup dinlenen muhallebiyi küçük küpler şeklinde kesip kaseye koyun üzerine robottan geçirilmiş olan buz ile kaplayın. Dolaba koyduğumuz suyumuzudan üzerine dökün 1yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. üzerine dilediğiniz meyvelerden ekleyip pipet ve kaşık koyup servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder