Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ADANANIN MEŞHUR BİCİ BİCİ TATLISI TARİFİ

ADANANIN MEŞHUR BİCİ BİCİ TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 28 Ağustos 2014 Perşembe | Ağustos 28, 2014

 Merhabalar bugünkü yapacağımız tatlı adana yöresine aittir. Yazın sıcak günlerinde ferahlatıcı ve hafif bir tatlıdır. Mutlaka deneyin :)) Umarım beğenirsiniz.

Kullanılan Malzemeler (8-10 Kişilk)

Muhallebi İçin;
1 Litre Su
1 S u Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri

Üzeri İçin;
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
2 Kalıp Buz (Robottan geçirilmiş)
Yarım Su Bardağı  Gül Suyu
1 Su Bardağı Pudra Şekeri


Süslemek İçin;
Muz
Çilek
Kivi vs.


YAPILIŞI

Suyu,nişastayı ve pudra şekerini orta ateşte yanan ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin. Pişen muhallebiyi ıslatılmış olan tepsiye boşaltın ve soğuduktan sonra dolapta 5 saat bekletin. Soğuk suyun içerisine gül suyu ve gıda boyasını koyup karışımı dolaba kaldırın.
Soğuyup dinlenen muhallebiyi  küçük küpler şeklinde kesip kaseye koyun üzerine robottan geçirilmiş olan  buz ile kaplayın. Dolaba koyduğumuz suyumuzudan üzerine dökün 1yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. üzerine dilediğiniz meyvelerden ekleyip pipet ve kaşık koyup servis edin.   AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder