Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ADANA KEBABI TARİFİ

ADANA KEBABI TARİFİ

Written By Unknown on 3 Eylül 2014 Çarşamba | Eylül 03, 2014




Kullanılan Malzemeler

500gr Dana Döş Eti (Kuzu etide olabilir)
150gr Kuyruk Yağı
1 Adet Kırmızı Biber
1 Yemek Kaşığı Acı Kırmızı Pulbiber
Tuz


YAPILIŞI

Döş etini zırh,satır veya keskin büyük bir bıçak yardımıyla, tahta üzerinde kıyılarak el kıyması haline getirilir. Kasaptan çektiripte aldığınız kuyruk yağını da içerisine ekleyip tahta üzerinde kıyılır. Kırmızı biberde küçük parçalar halinde doğranır. Tuz,pulbiber eklenerek özleştirilene kadar yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra üzerine bez örtülerek dolapta 1 gece bekletilir. Bu mümkün değilse 4-5 saat bekletilmesi gerekir. Dinlenmiş olan etinizi yumruk büyüklüğünde alınır. El hafif ıslatılıp yassı şişe seri bir şekilde sıvazlanıp "ziplenir"  Ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Şişlere sıvazlandıktan sonra et pişirme vaktine kadar dolapta dinlendirin. Taş fırında veya mangal üzerinde pişirebilirsiniz.
   Ben yağlı kağıt serili tepsiye koyup 200 derece ısıtılmış olan fırında 10-15dk pişirdim. Sizin mangal yoksa bu şekilde pişirme yapabilirsiniz. Kebabı lavaşın üzerine alın yanında biber,domates ve soğan koyup servis edebilirsiniz.

 AFİYET OLSUN





SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder