Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » BASİT KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

BASİT KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Written By Unknown on 9 Eylül 2014 Salı | Eylül 09, 2014




Kullanılan Malzemeler

3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Kakao (25gr)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un


YAPILIŞI

İlk önce yumurta kırın şekerin tamamını ekleyip köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ,süt, ve kakaoyu da  ekleyip çırpmaya devam iyice özleştikten sonra bir su bardağı karışımdan kenara ayırın. Karıştırma kabınızdaki karışıma kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin 5dk boyunca karıştırın.Yağlanmış olan tepsiye karışımı dökün 170derece ısıtılmış olan fırında 20-25 pişirin. Piştiğini anlamak için kürdan veya keke bıçak sokupta anlayabilirsiniz. Kekimiz piştikten sonra 10dk bekletin ve dilimleyip ilk sıcağı çıksın sonra bir bardak dolusu ayırdığımız karışımı heryerine gelecek şekilde dökün. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis edin. AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder