Kullanılan Malzemeler
1 Kilo Kanat
Sos İçin;
1 Diş Sarımsak
1 Adet Soğan Suyu
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Toz Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Ç ay Kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI
Kanatları temizleyip yıkayın. Yıkanmış olan tavukların suyu süzülürken sosunu yapmaya başlayalım.
Sarımsağı çok ince doğrayın. Soğanı rendeleyin elinizle rendelenmişolan soğanı sıkın çıkan suyu bir kaba koyun içerisine baharatlarıda ekleyip karıştırın. Kanatların içerisine atıp karıştırın. Dolapta 1-2 saat bu şekilde bekletin. Tavuk baharatları daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 190 derecelik ısınmış olan fırında 20-25dk pişirin. Üzeri nar gibi kızartmış olacak yanına biber domateste dilimleyip koyabilirsiniz. Kızartmış olan tavukları tabağa alın ve servis yapmaya hazır.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder