Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ (MANGAL TADINDA)

FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ (MANGAL TADINDA)

Written By Unknown on 5 Eylül 2014 Cuma | Eylül 05, 2014



Kullanılan Malzemeler

1 Kilo Kanat

Sos İçin;
1 Diş Sarımsak
1 Adet Soğan Suyu
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Toz Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Ç ay Kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ


YAPILIŞI

Kanatları temizleyip yıkayın. Yıkanmış olan tavukların suyu süzülürken sosunu yapmaya başlayalım.
Sarımsağı çok ince doğrayın. Soğanı rendeleyin elinizle rendelenmişolan  soğanı sıkın çıkan suyu bir kaba koyun içerisine baharatlarıda ekleyip karıştırın. Kanatların içerisine atıp karıştırın. Dolapta 1-2  saat bu şekilde bekletin. Tavuk baharatları daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 190 derecelik ısınmış olan fırında 20-25dk pişirin. Üzeri nar gibi kızartmış olacak yanına biber domateste dilimleyip koyabilirsiniz. Kızartmış olan tavukları tabağa alın ve servis yapmaya hazır.                                                                                                                               


AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder