Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE TARİFİ

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 31 Ekim 2014 Cuma | Ekim 31, 2014



Kullanılan Malzemeler

125gr Katıyağ (yumuşamış)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1,5 Tatlı kaşığı Tuz 
1 Paket Kabartma Tozu
2 Yemek kaşığı Sirke
3,5 -4 Su Bardağı Un


Üzeri İçin,

Susam ve Çörek Otu


YAPILIŞI

Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yoğurma kabına bir yumurta,yumurta akını ve şekeri ilave edip çıpma teliyle karıştırın. Sirke,Tuz,Katıyağ ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin. En son olarak ta kabartma tozu,mahlep ve unu yavaş yavaş  ilave edip elinizle yoğurun. Elinize yapışmıyacak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurmuş olduğunuz hamura ister elinizle istersenizde kurabiye kalıbıyla şekil verebilirsiniz.  Şekil vermiş olduğunuz kurabiyeleri tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküp 180 derecelik ısıtılmış olan fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.  Kurabiyelerimiz piştekten sonra servise etmeye  hazır. AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder