Kullanılan Malzemeler
125gr Katıyağ (yumuşamış)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1,5 Tatlı kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
2 Yemek kaşığı Sirke
3,5 -4 Su Bardağı Un
Üzeri İçin,
Susam ve Çörek Otu
YAPILIŞI
Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yoğurma kabına bir yumurta,yumurta akını ve şekeri ilave edip çıpma teliyle karıştırın. Sirke,Tuz,Katıyağ ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin. En son olarak ta kabartma tozu,mahlep ve unu yavaş yavaş ilave edip elinizle yoğurun. Elinize yapışmıyacak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurmuş olduğunuz hamura ister elinizle istersenizde kurabiye kalıbıyla şekil verebilirsiniz. Şekil vermiş olduğunuz kurabiyeleri tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküp 180 derecelik ısıtılmış olan fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyelerimiz piştekten sonra servise etmeye hazır. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder