Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ

KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ

Written By Unknown on 8 Ekim 2014 Çarşamba | Ekim 08, 2014


 




Kullanılan Malzemler

25 Adet Kurutulmuş patlıcan
2 Orta Boy  Kuru Soğan
1,5 Su Bardağı Prinç
2-3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu Veya Nar Ekşisi
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz


Dolmanın Sosu İçin;

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Limon suyu veya Nar Ekşisi
1 Litre Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı



YAPILIŞI 

   İlk önce tencereye su koyup kaynatın. kaynayan suyun içerisine patlıcanların iplerini çıkarıp kaynar suyun içine atıp 15-20dk  kaynatıp çıkarıp soğuk suya tutup bir kenarda bekletin.
İç harcını yapmaya başlayalım; Prinçleri yıkayıp ayıkladıktan sonra ılık suda 1 saat bekeltip süzün soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Geri kalan diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. patlıcanların yarısına kadar harçtan koyun çok fazla koyarsanız taşar ve patlar. Patlıcanları ağız kısımları içe gelecek şekilde sıkıca kapatın ve tencereye dizin.
Sosunu yapmaya başlayalım; Tencereye yağı koyun ve üzerine salçayı ekleyip kavurun.Kavrulan salçanın üzerine kaynar suyu dökün limon suyu veya nar ekşisi,tuzu ekleyip pişmeye bırakın.
   Pişen sosu tencereye dizdiğiniz dolmalara üzerini geçecek şekilde dökün. Üzerine ister ağırlık isterseniz de tabak koyup pişirin. 40-45dk pişirdikten sonra 5-10dk dinlendirin. Dinlendikten sonra servis edin.  AFİYET OLSUN




 
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder