Kullanılan Malzemeler
4 Adet Patates
6-7 Adet Kornişon Turşu
1 Su Bardağı Bezelye
1 Su Bardağı Mayonez
2 Yemek Kaşığı
1 Çay Kaşığı Tuz
4-5 Dilim Salam
YAPILIŞI
Patatesleri temizleyip geniş bir tencerede haşlayın. Haşlanmış olan patatesler sudan çıkarıp 10-15dk soğuduktan sonra küp küp doğrayın karıştırma kabına koyun. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp patateslerin üzerine ekleyin. Konserve bezelyeyse yıkayıp direk ekleyin. Eger taze bezelyeyse yumuşayana kadar haşlayıp kullanın. Mayonez,yoğurt ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp patateslerin üzerine ilave edip hafifçe karıştırın. Ben salamları resimde de görüldüğü gibi ufak küpler şeklinde doğrayıp üzerini süsledim. Siz isterseniz içine doğrayıp karıştırabilirsiniz. Patates salatamız hazır. Servis yapacağınız tabağa koyup servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder