Kullanılan Malzemeler
Hamur İçin;
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiği Kadar Un
1,5 Su Bardağı Ceviz İçi
150gr Tereyağı
Şerbet İçin
2,5 Su Bardağı Su
2,5 Su Bardağı Şeker
1-2 Limin Suyu
YAPILIŞI
İlk önce şerbeti yapıp soğumaya bırakın.
hamur için yoğurma kabına yumurta,süt,sirke ve sıvıyağı ilave edip elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru 15dk dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parça bölün ve beze yapın. Teker teker açın. yeteri kadar ince açtığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün ve içerisine ceviz içini serpiştirin. Oklavayla hamurun ince kısmından kalına doğru sarın ve oklava içindeyken büzüştürün ve tepsiye dizin. Hamurunuzun hepsi bitene kadar bu işlemleri devam ettirin. Bittikten sonra eritmiş olduğunuz tereyağını üzerine dökün 190 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün 2-3 saat şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder