Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 3 Ekim 2014 Cuma | Ekim 03, 2014





Kullanılan Malzemler

Şerbeti İçin,
4 Su Bardağı Su
4 Su Bardağı Şeker
1-2 Limon Damlası

2 Adet Yumurta
250gr Katıyağ (oda sıcaklığında)
Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Su Bardağı İrmik
5 Su Bardağı Un


YAPILIŞI

İlkönce Şerbeti yapalım; Su ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynasın. kayanayan şerbete dilimlenmiş limon suyunu damlatıp 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
 Hamur için;  Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. bir yumurta ve birde yumurta akını bir kaba koyun içerisine oda sıaklığında erittiğiniz yağı,pudra şekeri,vanilya,kabartma tozu,vanilya ve irmiği ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edip elinize yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamura ister yassı istersenizde yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürüp çatalla çizik atıp şekil yapın. 200 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlının ilk sıcağının çıkması için 5dk  bekleyin. Sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökün 2 saat bekledikten sonra servis yapın.      

AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder