Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » MANTARLI BULGUR PİLAVI TARİFİ

MANTARLI BULGUR PİLAVI TARİFİ

Written By Unknown on 2 Ekim 2014 Perşembe | Ekim 02, 2014




Kullanılan Malzemeler

1 Yemek Kaşığı Katıyağ
2 Yemek kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
5-6 Adet Sivri Biber
8-10 Adet Orta Boy Kültür Mantarı
2 Adet Orta Boy Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Tatlı Kaşığı Tuz


 YAPILIŞI

Sebzelerin hepsini yıkayıp ince ince doğrayın. İlk önce yağları,soğanve biberi de ekleyip kavurun. Kavrulan harcın içerisine mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun. Domates ve salçayıda ilave edin. güzelce kavrulduktan sonra suyunu ilave edip kayanamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine bulguru ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen bulgur pilavını 10-15dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.   AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder