Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KOLAY ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

KOLAY ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 6 Kasım 2014 Perşembe | Kasım 06, 2014




Kullanılan Malzemeler

2,5 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Karbonat ( 5gram 1 tatlı kaşığına eşittir)
10-15 Adet Tuzlu Fıstık (üzeri için)
Tereyağı


Şerbeti İçin;
3 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Şeker
1-2 Damla Limon Suyu


YAPILIŞI

İlk önce şerbeti kapıp soğumaya bırakın. Hamur için kaba irmik,şeker,yoğurt ve karbanatı ekleyip spatula ile karıştırın. Tereyağıyla heryerini yağladığınız tepsiye hamuru döküp üzerine fıstıkları dizin.180-190 derecede 40dk üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıyı dilimleyip soğuk şerbeti direk döküp şerbetin çekmesini bekleyip soğuduktan sonra servis edin.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder