Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » HAZIR MANTI YAPILIŞI

HAZIR MANTI YAPILIŞI

Written By Unknown on 9 Kasım 2014 Pazar | Kasım 09, 2014



Kullanılan Malzemeler

500gr Hazır Mantı
7-8 Su Bardağı Su
2,5 Su Bardağı Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz

Sosu İçin;

5-6 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Salça
Yarım Çay Kaşığı Pulbiber
 1 Çay Kaşığı Kuru Nane


YAPILIŞI

Suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suyun içersine mantıyı boşaltıp yumuşayana kadar pişirin.
Bir kaba yoğurdu,tuzu ve sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. Pişen mantıyı süzegeçe alıp soğumaya bırakın.  Soğuyan mantıyı tabağa alıp üzerine yoğurdu ilave edin. Sosunu yapmaya başlayalım yağı biraz kızdırın salçayı ekleyin,pulbiberini ekleyip biraz kavurun ve en son olarak kuru naneyi ekleyip ocaktan alıp mantının sosunu döküp servis edin.

 AFİYET OLSUN


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder