HAZIR MANTI YAPILIŞI
Written By Unknown on 9 Kasım 2014 Pazar | Kasım 09, 2014
Kullanılan Malzemeler
500gr Hazır Mantı
7-8 Su Bardağı Su
2,5 Su Bardağı Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
Sosu İçin;
5-6 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Salça
Yarım Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
YAPILIŞI
Suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suyun içersine mantıyı boşaltıp yumuşayana kadar pişirin.
Bir kaba yoğurdu,tuzu ve sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. Pişen mantıyı süzegeçe alıp soğumaya bırakın. Soğuyan mantıyı tabağa alıp üzerine yoğurdu ilave edin. Sosunu yapmaya başlayalım yağı biraz kızdırın salçayı ekleyin,pulbiberini ekleyip biraz kavurun ve en son olarak kuru naneyi ekleyip ocaktan alıp mantının sosunu döküp servis edin.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder