350gr Kadayıf
2 Yemek Kaşığı Katıyağ
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
Muhallebi için
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Şeker
4 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Paket Krema (200ml)
YAPILIŞI
Kadayıfı en az iki saat buzlukta bekletin çıkarıp elinizle derin bir kaba ufalayın. Katıyağı tavaya koyun eridikten sonra ufalamış olan kadayıfları yağda kavurun biraz rengi döndükten sonra şekeri ilave edin. İyice kahverengileşene kadar kavurun. Altını kapatıp cevizi içersine ilave edip karıştırın.Soğuması için bir kaba alın.
Muhallebi için tencereye süt,un,nişasta ve yumurta sarısını ilave edin iyice çırpıcyla karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp vanilya ve kremayı ilave edip iyice karıştırın. 5dk ilk sıcağınız çıkmasını bekleyin.
Soğumuş olan kadayıfı yapacağınız tepsinizn alt kısmına yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfı ilave edip. Buzdolabında en az 2-3 ssat bekletin. Dilimleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder