Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Written By Unknown on 25 Ocak 2015 Pazar | Ocak 25, 2015


Kulanılan Malzemeler

350gr Kadayıf
2 Yemek Kaşığı Katıyağ
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz


Muhallebi için

1 Litre Süt
1 Su Bardağı Şeker
4 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Paket Krema (200ml)


YAPILIŞI

Kadayıfı en az iki saat buzlukta bekletin çıkarıp elinizle derin bir kaba ufalayın. Katıyağı tavaya koyun eridikten sonra ufalamış olan kadayıfları yağda kavurun biraz rengi döndükten sonra şekeri ilave edin. İyice kahverengileşene kadar kavurun. Altını kapatıp cevizi içersine ilave edip karıştırın.Soğuması için bir kaba alın.
Muhallebi için tencereye süt,un,nişasta ve yumurta sarısını ilave edin iyice çırpıcyla karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp vanilya ve kremayı ilave edip iyice karıştırın. 5dk ilk sıcağınız çıkmasını bekleyin.
Soğumuş olan kadayıfı yapacağınız tepsinizn alt kısmına yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfı ilave edip. Buzdolabında en az 2-3 ssat bekletin. Dilimleyip servis edin.    AFİYET OLSUN


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder