Kullanılan Malzemeler
Krep İçin
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin
500gr Kuşbaşı Et
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Orta Boy Kurusoğan
4-5 Adet Yeşil Biber
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Bezelye
Karabiber
Tuz
Beşamal Sos İçin
1,5 Yemek Kaşığı Katıyağ
1,5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Süt
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Krep İçin; yumurta,süt,un ve tuzunu karabiberinş ilave edip krıştırın. Tavaya fırçayla yağ sürüp krep tavasına bir kepçe hamurdan koyup sağa sola çevirip tencereyi komple kapalıycak şekilde olsun. Bütün krpleri pişirip üst üste koyup kenara koyun.
İç Harcı için; Tavaya eti koyun suyunu çekene kadar pişirin. Yağını ince doğranmış soğan ve biberleri ilave edin 1-2 dk kavurduktan sonra doğranmış domatesi,bezelyeyi ve baharatları da ilave edip kapatığını kapatıp pişmeye bırakın.
Beşamal sos için; Katıyağı eritin içersine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü yavaş yavaş ilave edip pişene kadar karıştırın. En son tuzunu ve karabiberini ilave edip altını kapatın.
Bir tane krepin ortsına yaptığınız harçtan koyun resimde de görüldüğü gibi kapatın. Kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde dizin. Yaptığınız beşamel sosu üzerine sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar bekletin sıcak sıcak servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder