Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KIYMALI PATATES ÇANAKLARI TARİFİ

KIYMALI PATATES ÇANAKLARI TARİFİ

Written By Unknown on 28 Ocak 2015 Çarşamba | Ocak 28, 2015




Kullanılan Malzemeler

4 Orta Boy Patates
8-10 Adet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz


İç Harcı İçin

1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
100gr Kıyma
1 Adet Orta Boy Kurusoğan
Karabiber
Tuz

Sosu için

1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Pulbiber


YAPILIŞI

Patatesleri yıkayıp tencereye koyup haşlayın. Haşlanmış olan patatesler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup bir kaba koyun ezin üzerine karabiberi ve tuzu ekleyip elinizle yoğurun. İnce kıyılmış maydanozlarıda ekleyip yoğurmaya devam edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ortasına bastırıp çukur açın yaptığınız çanakları servis tabağına koyun. Bütün patatesler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.
İç harcı için: Sıvıyağı tavaya koyup üzerine ince doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurun. Kıyma,tuz ve karabiberini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. İç harcımız hazır biraz soğuduktan sonra çanakların içerisine doldurun.
Sos için: Yoğurdu kaseye alıp çırpın. Sarımsağı ezin yoğurda ekleyin en son olarak ta tuzunu ekleyip karıştırın. Kıymanın üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt dökün. En son tereyağını eritip içerisine pulbiberi ekleyip altını kapatın. Yoğurdumuzun üzerine de tereyağlı sostan dökün. Kıymalı patates çanaklarımız yemeye hazır.   AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder