Kullanılan Malzemeler
1 Paket 800gr Baklavalık Yufka
2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket kabartma Tozu
1 Kase Peynir
Maydanoz (isteğe göre)
YAPILIŞI
İlk önce süt,sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Yapacağınız tepsiyi alıp yufkaları iki şeker koyup kırıştırıp üzerine süt karışımından sürüp orta kısmına peyniri koyup aynı işlemi bitene kadar devam ettirin. Üst kısmına ister yumurta istersenizde süt karışımından sürüp 180 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder