Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 4 Şubat 2015 Çarşamba | Şubat 04, 2015




Kullanılan Malzemeler

100gr Tereyağ
80gr Bitter Çikolata
2 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı Un


Üzeri İçin

Pudra Şekeri


YAPILIŞI

Tereyağı küçük bir tencereye koyup eritip ocağın altını kapatın. Bitter çikolataları kırıp içer sıcak yağın içersine koyup çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın içersine eritilmiş çikolatalı karışımı ılıdıktan sonra yumurta karışımının içersine ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Un.vanilya ve unu eleyerek ilave edin spatula veya tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra kaşık yardımıyla parçalar koparın elinizle şekil verip pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış olan fırında 15-20k pişmeye bırakın. İlk sıcağı çıktıktan sonra tabağa koyup servis edebilirsiniz.   AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder