Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 1 Şubat 2015 Pazar | Şubat 01, 2015




Kullanılan Malzemeler

250gr Mantar
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Kurusoğan
6 Su Bardağı Su
100ml Krema
Yarım Çay Bardağı Süt
2,5 Bardak Su(Mantarı haşlamak için)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Nane


YAPILIŞI

İlk önce 2,5 su bardağı suyu tencereye koyup içersine yıkanmış mantarları ekleyip pişirin.  Başka bir tencerede tereyağı ve ince doğranmış kurusoğanları ilave edip kavurun. Kavrulan soğanların üzerine unu ekleyip 1-2dk kavurup suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Haşlanmış mantarları sudan çıkarıp küçük küçük doğrayıp çorbanın içersine ilave edin. Krema ve sütü karıştırıp çorbanın içersine ilave edip karıştırmaya devam edin. En son karabiber ve tuzunu ilave edin. Çorbamız kaynadıktan sonra 10dk daha kaynatıp altını kapatın. Çorbamız yemeye hazır. Sıcak sıcak kaselere doldurup üzerini kuru nane ile süsleyip servis  edin.                                             AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder