Kullanılan Malzemeler
Hamur İçin
500gr Un
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
İç Harcı İçin
200-250gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Sosu İçin
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarımsak
Tuz
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
YAPILIŞI
İlk önce hamuru yapmaya başlayalım. Yumurtayı ve tuzu bir kaba koyup çatal yardımıla çırpın suyu ilave edin unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hamuru 15dk dinlendirin.
İç harcı için kıymayı,rendelenmiş soğanı ve baharatları ilave edip yoğurun. Hamurumuzu dört eşit parçaya bölüp yuvarlayıp beze yapın.İster oklava istersenizde merdane yardımıyla açın. Uzunlamasına ve yandan küçük kareler olacak şekilde kesin bütün karelerin içersine kıyma harcından koyup kapatın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.Tencereye su koyup kaynamaya bırakın kaynayan suyun içersine mantının yarısını atıp pişmeye bırakın. Pişen mantıları suyunu kevgirle süzüp bir kaba alın diğer mantıları da pişirip aynı işlemi yapın soğumaya bırakın.
Sos için: Yoğurt,tuz ve sarısağı ince doğrayıp içerisine koyup karıştırın. Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin pulbiber,naneyi de ekleyip yakmadan hemen alın. Soğuyan mantının üzerine ilk önce yoğurt sosundan dökün sonra tereyağ karışımından döküp servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder