Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KIYMALI BİBER DOLMASI TARİFİ

KIYMALI BİBER DOLMASI TARİFİ

Written By Unknown on 9 Şubat 2015 Pazartesi | Şubat 09, 2015




Kullanılan Malzemeler

1 Kilo Dolma Biber
200gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2,5 Su Bardağı Prinç
2 Yemek Kaşığı Salça
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
5-6 Dal Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar (isteğe göre)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Domates


Suyu İçin;

1,5 Yemek Kaşığı Salça
5 Su Bardağı Sıcak Su
2-3 Damla Sıvıyağ
Tuz



YAPILIŞI

Dolma biberlerin saplarını çıkarıp yıkayıp suyunu süzdürün. Dolmanın içini yapmaya başlayalım. Princi yıkayıp suyunu süzdürün yapacağınız kaba koyup üzerine kıymayı,ince doğanmış soğanları,ince doğranmış maydanozları,salça,sıvıyağ ve baharatların hepsini ekleyip güzelce karıştırın. Suyu süzülmüş olan dolmaların ağzı tam dolmayacak şekilde doldurup ağzına domatesle kapatıp tencereye dizin. Suyu için kaba domates salçasını koyup sıcak suyu azar azar ilave edip karıştırın en son yağ ve tuzunu ekleyip tencereye suyunu ilave edin. Ocağa koyup pişmeye bırakın. Ben 30-35 dk orta ateşte pişirdim. Piştikten sonra tabağa koyup servis edin.. AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder