Kullanılan Malzemeler
4 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Kurusoğan
3 Yemek Kaşığı Domates Salçası
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Sunum İçin;
Maydanoz
Sarımsak
Yoğurt
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup pürüzsüz olana kadar ezin ve kenara koyun. Havuçları rendeleyin ve kurusoğanı ince ince küp halinde doğrayın. Tavaya sıvıyağını koyun üzerine doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Kavrulan soğanların üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sırasıyla salça,pulbiber ve karabiberi de ilave edip 1-2dk daha kavurup altını kapatın. Ezmiş olduğunuz patateslerin içerisine ekleyin. ve güzelce karıştırın. Elinizle havuç şekli verin üzerini bıçakla çizin üst kısmına da bir parça maydanoz ekleyip sunum tabağına koyun. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp servis edebibilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder