Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KREMALI TAVUKSUYU ÇORBASI TARİFİ

KREMALI TAVUKSUYU ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 25 Aralık 2016 Pazar | Aralık 25, 2016




Kullanılan Malzemeler

1 Adet Kalçalı But
6 Su Bardağı Su  (butu haşlamak için)
100gr Krema
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
4 Su Bardağı Tavvuksuyu
Tuz

Üzeri İçin;
Tereyağ
Pulbiber


YAPILIŞI

İlk önce butu tencereye koyup haşlamaya bırakın.Haşlanan butu çıkarıp Küçük parçalar halinde didikleyin. Tereyağı eritip unu ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun. 4 Su bardağı tavuksuyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Didiklenmiş olan tavuğu çorbaya ilave edip 1-2 taşım pişirin. Kremayı bir kapta çırpıp içersine tavuksuyundan döküp karıştırın tencereye ekleyip karıştırın. En son olarak tuzunu ilave edin. Küçük bir tavada tereyağını eritin içersine pulbiberi ekleyin ocağın altını kapatın.Sıcak sıcak kaselere çorbamızdan doldurup üzerine kızdırdığımız tereyağın döküp servis edin.

AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder