Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

Written By Unknown on 25 Aralık 2016 Pazar | Aralık 25, 2016

Malzemeler

 1 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Instant Kuru Maya
1 Su Bardağı Süt
Alabildiği Kadar Un

İç Malzemesi İçin;
Ezilmiş Sarı Haşhaş
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı şeker
Yarım Su Bardağı Ceviz İçi


YAPILIŞI

İlk önce yoğurma kabına mayayı ılık sütü  ve şekeri ilave edip elinizle karıştırıp ağzını kapatıp kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın içersine diğer malzemeleri ekleyip güzelce ekleyip yoğurun. Yoğrulan hamuru mayalanması için ağzını streç film veya bezle kapatıp bekletin.
Mayalanmış olan hamuru 2 parça bölüp oklava veya merdane yardımıyla açıp iç malzemesini haşhaş,sıvıyağ,şeker ve ceviz içini döküp karıştırın. Açmış olduğumuz hamurlarımıza sürüp rulo yapıp istediğiniz büyüklükte kesip tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sürün  180- 190derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişriyoruz. Pişen çöreklerini tabağa servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder