DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Written By Unknown on 6 Ekim 2016 Perşembe | Ekim 06, 2016
Kullanılan Malzemeler
300gr Kuzu Gerdan
10 Su Bardağı Su
3 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta Sarısı
2-3 Damla Limon Suyu
Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI
Derin bir tencereye etleri koyun üzerine suyunu ekleyip haşlayın. Kaynadığında altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen etleri bir kapa alıp kemiklerinden ayırıp küçük parçalar halinde didikleyin.
Tereyağ ve unu hafifçe kavurun etin suyundan yaklaşık 7 bardak kadar alıp yavaş yavaş ekleyin. Didiklemiş olduğunuz etleride ekleyin.
Terbiyesini hazırlamak için bir kapta yoğurt,yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Terbiyenin içersine bir kepçe kaynayan çorbanın suyundan koyup karıştırın ve çobaya ilave edip çorbamız kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir taşım daha kaynatın.
Üzeri için: 1 Yemek kaşığı sıvıyağı ve pulbiberini ekleyip tavaya ekleyip biraz kızartıp çorbanın üerine döküp servis edin.
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder