Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

Written By Unknown on 29 Eylül 2015 Salı | Eylül 29, 2015









Kullanılan Malzemeler


1 Adet Yumurta
150gr Katıyağ (oda sıcaklığında)
Yarım Çay Bardağı Süt
1 Paket Instant Maya
1,5 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Bardağı Su 
2,5 Su Bardağı Un

Üzeri İçin;

1 Adet Yumurta Sarısı
Yarım Çay Kaşığı Toz Şeker
Çörek Otu veya Susam


YAPILIŞI

İlk önce Un, tuz, şeker ve maya yoğurma kabının içerisine konulur.
Su, tereyağı ve yumurta ilave edildikten sonra yoğurulur.
Hamur ilk yoğurulmaya başlanınca, ele yapışan kıvamda olabilir fakat yoğruldukça kulak memesi kıvamında az sert kıvamda bir hamur olacaktır.
Yoğurulan hamurun üzeri kapatılıp, 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirilir.
Tezgah iyice unlanır ve mayalanmış olan hamur, tezgahın üzerine alınıp 1-2 dakika kadar yoğurulur.
Hamur 12 bezeye ayrılır ve tezgah üzerinde yuvarlanarak düzgün yuvarlaklar oluşturulur.
Her bir beze üzerine el ile bastırılıp, biraz açılır.
Orta kısımlarına peynir konulup, ikiye katlanır.
El ayası ile 1 cm mesafeden üzerine bastırılarak, kapanması sağlanır.
Böylece poğaçaların kenarı hafifçe açıkmış gibi görünecek, peynirli harç iç kısımda kalacaktır.
Yağlanmış olan fırın tepsisinin içerisine, aralıklı olarak yerleştirilir.
30 dakika kadar ılık bir yerde, tepsi mayası için bekletilip, kabarmaları sağlanır.
Mayalanmış olan poğaçaların üzerine, şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder