Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ

EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ

Written By Unknown on 20 Ağustos 2015 Perşembe | Ağustos 20, 2015





Kullanılan Malzemeler;

2 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı ceviz içi
Alabildiği kadar un


Şerbeti İçin;

5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su


 YAPILIŞI

İlk olarak yumurta,süt ve yağı ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave edip ister kulak memesi kıvamında istersenizde biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru ağzını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 3 eşit parçaya bölerek her birinden 4 parça daha elde edin.O dört parçadan da 4'er tane daha elde edip 16 tane beze elde edin. Toplamda 48 tane beze olacak. Bezelerin yarısını  nişasta ile orta boy açın açtıklarını üst üste koyup eşit şekilde açmaya devam edin yağladığınız tepsiye açtığınız hamuru koyun. Cevizlerin tümünü içine eşit şekilde serpin. Hamurun fazla gelen kısmını alın tepsiye gelecek şekilde ayarlayın. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp tepsinin içerisine yerleştirin. Tereyağını bir tava da eritin. Baklavanızı ister kare isterseniz de üçgen kesin.Erittiğiniz yağı her yere eşit gelecek şekilde yağlayın. Baklavanızın şerbetini yapın ve soğumaya bırakın. 180 dereceye ayarladığınız fırında 50 dakika pişirin. En son olarak pişen baklavayı ilk sıcağının çıkması için 10 dk bekletin. Sonra hazırladığınız şerbeti üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Çektikten sonra servis edebilirsiniz.  

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder