Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KABAK MÜCVER TARİFİ

KABAK MÜCVER TARİFİ

Written By Unknown on 28 Şubat 2014 Cuma | Şubat 28, 2014




Merhaba Sevgili Okurlarım;
Kabak yemeği denilince pek seven olmaz. Benim eşimde kabak yemeğini pek sevmez ama mücver yapacağım dediğim zaman sevinir. Kabağı sevdirmenin güzel bir yolu oğlum,eşim ve ben severek tüketiriz. İçinde bolca vitaminli sebzeler olduğundan içiniz rahat yiyebilirisiz. O muhteşem kabak mücverin tarifi;

Kullanılan Malzemeler;

2 Adet orta boy kabak
Yarım demet dereotu
2 Adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı un
100 gr Beyaz peynir
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

1 Su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk önce kabağın baş kısımlarını kesin güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.  Rendelediğiniz kabakları avucunuzun arasına alıp sıkın bir kaba koyun bütün kabak bitene kadar yapın. Dereotu,soğan ve maydanozu ayıklayıp yıkayın ve silin (sulu olmasın) ince ince doğrayıp kabakların üzerine dökün ve geri kalan malzemeleri de içerisine döküp karıştırın. Kızartacağınız  tavaya yağı koyun biraz kızdıktan sonra yemek kaşığı yardımıyla hazırladığımız karışımdan  alın ve ısınmış olan tavaya aktarın hepsi bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.Servis edeceğiniz tabağa havlu kağıt serin kızardıktan sonra havlu kağıda çıkarın yağını çeksin ve ondan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder