Merhabalar hem hafif ve lezzetli bi salata çeşidi eniştem yapmış çok beğendim bende sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten çok basit bir tarif okup geçmeyin mutlaka deneyin hak vereceksiniz. Izgara veya kızartma köfte, et ve tavuklarınızın yanında gerçekten de güzel gidecektir :)
Kullanılan Malzemeler;
4 Adet kabak
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Kase süzme yoğurt
2 Diş sarımsak
Yarım Demet Dereotu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Kabaklarınızı yıkayıp rendeleyin. Suyunu elinizle sıkın tavaya yağı koyup kabakları üzerine ekleyin. 10 dk boyunca kavurun servis edeceğiniz kaba alıp soğumasını bekleyin. Kabaklarınız soğurken diğer malzemelerinizi hazırlayalın, sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayın. dereotunu da istediğiniz kadar doğrayabilirsiniz.Yoğurdu bir kapta çırpın içerisine sarımsak,dereotu,tuz ve karabiber ekleyip biraz daha karıştırın kabaklarınızın üzerine döküp servis edin .
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder