Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ETLİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

Written By Unknown on 1 Mart 2014 Cumartesi | Mart 01, 2014




Kullanılan Malzemeler;

500 gr Bezelye
200 gr Kuşbaşı et
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça 
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy patates
5 Su bardağı su (Sıcak)
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı bul biber

YAPILIŞI

Yapacağınız tencereye  ilk olarak etleri koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan ete yağını ekleyip biraz daha kavurun. İnce ince doğradığınız soğanı da ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulan harcın içine salçayı,havuç ve patatesleri de ilave edip  karıştırın. En son olarak bezelye ve baharatları ekleyin  üzerine sıcak suyu da  ekleyip karıştırın ocağın altını kısın ,kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis edin.

AFİYET OLSUN.


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder