Kullanılan Malzemeler;
500 gr Bezelye
200 gr Kuşbaşı et
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy patates
5 Su bardağı su (Sıcak)
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı bul biber
YAPILIŞI
Yapacağınız tencereye ilk olarak etleri koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan ete yağını ekleyip biraz daha kavurun. İnce ince doğradığınız soğanı da ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulan harcın içine salçayı,havuç ve patatesleri de ilave edip karıştırın. En son olarak bezelye ve baharatları ekleyin üzerine sıcak suyu da ekleyip karıştırın ocağın altını kısın ,kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder