Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KARNIYARIK

KARNIYARIK

Written By Unknown on 1 Mart 2014 Cumartesi | Mart 01, 2014






Kullanılan Malzemeler

1 kg Patlıcan
500gr Kıyma
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4 Adet Kuru Soğan
4 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
Yarım Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
3 Tatlı Kaşığı Tuz

Sos için;

2 Yemek Kaşığı Salça
1 Bardak Su
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


YAPILIŞI

İlk önce patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suya koyup 1 saat kadar bekletin. Patlıcanları yağda her tarafını çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıda koyun bu sırada yağını çeksin.

İç harcı için;

Tavaya yağı ve kıymayı koyup kavurun. Sebzeleri soğanı,domatesi ve biberi ince ince doğrayın ve sırasıyla tavaya koyun ilk olarak soğan ve yeşil biber atılır iyice kavrulduktan sonra domates ve baharatlar atılıp kavrulur. Pişen harcın içerisine en son olarak maydanoz atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır. Kızartılmış olan patlıcanlar pişirilecek olan tepsiye konur orta kısmı bıçak yardımıyla kesilip içerisine yapılan harç konur. Bu işlem hepsi bitene kadar yapılır. En son olarak salça,yağ ve  su konularak karıştırılır. Tepsinin içerisine dökülür. 180 derecede ısıtılmış olan fırında  40 dk pişirilip servis edilir.

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder