Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PATATESLİ VE HAVUÇLU KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

PATATESLİ VE HAVUÇLU KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 1 Mart 2014 Cumartesi | Mart 01, 2014


 

Kullanılan Malzemeler;

1,5 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy patates
10 Su bardağı su (Sıcak)
1 Yemek kaşığı salça (Tepeleme)
1 Adet orta boy kuru soğan
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı kaşığı nane


YAPILIŞI

Tencereye yağı koyun biraz kızdıktan sonra soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Salça,tuz,karabiber ve pul biberi  ekleyin 1 dk daha kavurduktan sonra yıkanmış ve  doğramış olduğunuz patates ve havucu ekleyip kavurun. Yıkanmış ve ayıklanmış olan mercimekleri ekleyip kavurun kaynatmış olduğunuz suyu da  ekleyin ve kaynamasını bekleyin. İyice kaynayıp piştikten sonra ocağın altını kapatın Blender'dan (robot) geçirin. Robottan geçirmiş olduğunuz çorbayı tekrar ocağa koyup kaynatın.  2-3dk daha kaynatıp kuru nane ekleyin,servis edin.

AFİYET OLSUN.


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder