Kullanılan Malzemeler;
1 Orta boy patates
2 Adet yumurta
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber (az da olabilir)
Pulbiber ve kekik
YAPILIŞI
Patatesleri soyup küp küp doğrayın biraz suda bekletip suyunu süzdürün. Yağı tavaya koyup üzerine patatesleri atıp kızartın. Patatesler kızarırken yumurta,tuz ve karabiberi koyup çırpın. Kızarmış olan patateslerin üzerine yumurta karışımını döküp karıştırın. Cıvıklığı geçene kadar pişirin.(isteğe göre dilerseniz cıvıkta bırakabilirsiniz.) Pişen yumurtayı servis tabağına alın. Üzerine pulbiber ve kekik serpip servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder