3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
2,5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
Üzeri İçin;
1 Su Bardağı Süt
2 Paket Krem Şanti
Haşhaş veya Kivi ( Süslemek için)
YAPILIŞI
İlk önce şerbeti hazırlayın. Şekeri, ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz şerbeti soğumaya bırakın. Kekimizi yapmaya başlayalım... Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek karışımımızı dökerek 170 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan tatlımızı 5 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Soğuk olan şerbeti üzerine dökün ve iyice çekmesini bekleyin.
Krem şantiyi bir kaba boşaltın ve sütü üzerine ekleyip katılaşana kadar çırpın ve dolapta bekletin. Tatlımız şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün haşhaş veya kivi ile süsleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder