Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 19 Mayıs 2014 Pazartesi | Mayıs 19, 2014





Kullanılan Malzemeler

3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı Un


Şerbeti İçin;

2,5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su

Üzeri İçin;

1 Su Bardağı Süt
2 Paket Krem Şanti
Haşhaş veya Kivi ( Süslemek için)



YAPILIŞI

İlk önce şerbeti hazırlayın. Şekeri, ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz şerbeti soğumaya bırakın. Kekimizi yapmaya başlayalım...  Yumurtayı ve şekeri  iyice çırpın. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek karışımımızı dökerek 170 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  Pişmiş olan tatlımızı 5 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Soğuk olan şerbeti üzerine dökün ve iyice çekmesini bekleyin.
Krem şantiyi bir kaba boşaltın ve sütü üzerine ekleyip  katılaşana kadar çırpın ve dolapta bekletin. Tatlımız şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün haşhaş veya kivi ile süsleyip servis edin.   AFİYET OLSUN



SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder