Kullanılan Malzemeler;
Kek İçin;
4 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1 Adet vanilya
1 Adet kabartma tozu
3 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı su
1,5 Su Bardağı Süt (Keki ıslatmak için)
Krema İçin;
3 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Adet yumurta (Sarısı)
1 Adet vanilya
Üzeri İçin;
1 Paket sütlü veya bitter çikolata (80 gr)
Yanları İçin;
1 Su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırmaya devam edin. Yaptığınız karışımı tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dökün ve kaşık yardımıyla yayın eşit bir şekilde 170 derecede ısıtılmış olan fırında 20 dk pişirin. Kreması için bütün malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamı olana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan keki su bardağı yardımıyla bastırarak yuvarlak şekiller çıkartın. (Benim ki 20 tane oldu). Kekleri süt ile ıslatın. Kekin içine krema koyun üzerine başka kek koyun ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine bulayın. Bütün kekler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin Ve en son olarak çikolatayı üzerine döküp servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder