Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KAYGANA (AKITMA) TARİFİ

KAYGANA (AKITMA) TARİFİ

Written By Unknown on 4 Mayıs 2014 Pazar | Mayıs 04, 2014







Kullanılan Malzemeler;

1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
5 Yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
2 Tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)


YAPILIŞI

İlk önce bir  kaba süt,yumurta ve tuzu ekleyip karışımı iyice çırpın. En son olarak unu ekleyip karıştırın,cıvık bir hamur olacaktır. Yağı tavaya koyun ve ısınmasını bekleyin. Isınan yağın içerisine hamur karışımından kepçeyle alıp tavaya dökün. İki tarafını resimde görüldüğü gibi kızartın. Kahvaltıda zeytin, peynir ve domatesle servis edin.

AFİYET OLSUN.


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder