ISPANAKLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Written By Unknown on 23 Mayıs 2014 Cuma | Mayıs 23, 2014
Kullanılan Malzemeler
4 Su Bardağı Süt
7 Yemek Kaşığı İrmik
1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
10 Dal Ispanak Yaprağı
Kreması İçin
3 Su Bardağı Süt
6 Yemek Kaşığı Şeker
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Tatlı Kaşığı Katıyağ
YAPILIŞI
llk önce süt,irmik,şeker,nişasta ve vanilya bir tencere koyup kısık ateşte pişirin. Ispanakları robottan geçirin ben tam çektirmedim. İsterseniz pürüzsüz hale gelene kadar robottan çektirin ve tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Döküceğiniz kabın tabanına suyla yıkayın. Tatlımız yapışmasın diye pişmiş olan muhallebimizi kaba dökün ve kremamızı yapmaya başlayalım... Bütün malzemeleri tencereye koyup muhallaebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine dökün dolapta 15-20 dk dinlendirin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dinlemiş olan tatlımızı dilimleyip serfvis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder