Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 26 Mayıs 2014 Pazartesi | Mayıs 26, 2014

Kullanılan Malzemeler

1 Paket Katı Yağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
1 Portakal Suyu
1 Portakalın kabukları
Alabildiği Kadar Un

Üzeri İçin
1 Çay Bardağı Toz Şeker



YAPILIŞI

İlk önce katıyağ ve pudra şekeri iyice yoğurun. Arkasından yumurta,kabartma tozu,vanilya, portakal suyu ve kabuklarını da ilave edip iyice yoğurun. En son olarak unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toz şekere batırıp yağlanmış tepsiye koyun. Bütün haamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. 180 Dereceye ısıtılmış olan fırında 15-20dk pişirin.  Piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alıp servis edin.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder