Kullanılan Malzemeler
1 Paket Katı Yağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
1 Portakal Suyu
1 Portakalın kabukları
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
1 Çay Bardağı Toz Şeker
YAPILIŞI
İlk önce katıyağ ve pudra şekeri iyice yoğurun. Arkasından yumurta,kabartma tozu,vanilya, portakal suyu ve kabuklarını da ilave edip iyice yoğurun. En son olarak unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toz şekere batırıp yağlanmış tepsiye koyun. Bütün haamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. 180 Dereceye ısıtılmış olan fırında 15-20dk pişirin. Piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alıp servis edin. AFİYET OLSUN
Home
»
Kurabiyeler
»
PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
0 yorum :
Yorum Gönder