Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ISPANAKLI PASTA TARİFİ

ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Written By Unknown on 26 Mayıs 2014 Pazartesi | Mayıs 26, 2014

Kullanılan Malzemeler

6 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Şeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

4 Yemek Kaşığı Su

1 Su Bardağı Ispanak Püresi
6 Yemek Kaşığı Un


Üzeri İçin
2 Paket krem şanti
1,5 Su bardağı süt


Yapılışı

Yumurtaların akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. İlk önce akını 5 dk çırpın ve şekerin yarısını ilave edin. Beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın. Sonra da yumurta sarılarına kalan şekeri ilave edip yumurtaların rengi beyazlaşana kadar çırpın. Yumurtanın sarısını beyazın içine ilave edin. Dairesel hareketler yaparak yavaş yavaş karıştırın. Geri kalan malzemeleri de ekleyin ve en son olarak ıspanak püresinive unu ekleyip karıştırın. Isıtılmış olan 170derecelik fırın da 25dk pişirin. Pişmiş olan kekin soğumasını bekleyin. Kekimiz soğurken krem şantiyi yapıp dolapta bekletin. Soğumuş olan keki ortadan ikiye kesin. Kekin arasına krem şanti sürün ve kapatın kalan krem şantiyide üzerine sürün. Üzerini cevizle süsleyebilirisiniz.
Ispanak püresi için.20-25dal ıspanağı 3 yemek kaşığı su ilave pişirin. Pişmiş olan ıspanağı robottan geçirin. Püremiz hazır ((:

Umarım Beğenirsiniz.   AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder