Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PEYNİRLİ VE SADE YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ

PEYNİRLİ VE SADE YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ

Written By Unknown on 23 Mayıs 2014 Cuma | Mayıs 23, 2014





Kullanılan Malzemeler    ( 1 Tepsilik)

Yarım Su Bardağı Süt (ılık)
Yarım Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Paket Yaş Maya
1 Tane Yumurta Akı
1 Çay Kaşığı Şeker
1,5 Tatlı Kaşğı Tuz
3,5 Su Bardağı Un
100gr Beyaz Peynir (içine)

Üzeri İçin

1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu

 YAPILIŞI
İlk önce ılık sütü bi kaba koyun üzerine maya ve şekeri ekleyip kabarmasını bekleyin. Yoğurcağınız kaba unu eleyin elinizle ortasına havuz açın. Kabarmış olan mayayı unun ortasına dökün. Yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın poğaçanın üzerine sürmek için yumurtanın beyazının da hamurun içine katın. Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmiş olacaksınız. Hamurumuzu mayalanması için 20-25dk bekletin. Mayalanmış hamuru küçük bezeler yapın ve elinizle yuvarlak açıp ortasına peynir koyup kapatın. Sade olanları da yuvarlak beze yapın üzerine avucunuzun ortasıyla bastırın. En son olarak yumurtasını sürün ve çörek otu dökün.  180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder