Kullanılan Malzemeler
3 Adet Hazır Yufka
1 Çay Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
200gr Beyaz Peynir (yağlı)
YAPILIŞI
Bir tane yufkayı tavaya serin iç kısmını elinizle içine doğru indirin. Tavaya büyük gelecektir yufka sarksın kenarları onları en son kapatacağız üzerine bir tane yufkayı da küçük küçük parçalayıp yerleştirin ve karı yardımyla yağlı süt karışımında aralarına serpin. Peyniri elinizle ufalayıp yufkanın arasına koyun. Diğer kalan bir yufkayı da parçalayıp yerleştirin ve yağlı karışından dökerek bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. En son tavanın aşağısına sallanan kısımları kapatın ve yağlı karışımdan üzerine sürüp kısık ateşte kızarana kadar pişirin. pişmiş olan böreğimizi dilimleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder