Merhaba sevgili okurlarım bugün muskat baharatının nelere iyi geldiğini,faydalarını ve kullanım alanlarını öğreneceğiz.
Muskat bir baharat çeşitidir. Küçük hindistan cevizi de denir. Muskat zeytin büyüklüğünde,üzerinde çizgiler bulunan bir ceviz türüdür. Hindistan cevizi meyvesiyle isim benzerliği dışında tamamen farklıdır. Yetiştiği yer Banda Adalarında yetişen tropik bir ağaç cinsidir.
Muskatın Faydaları : Muskat, iştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. İdrar Ve gaz gidericidir. Mide ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Mikrop öldürücüdür. Bulantı ve kusmayı önler. Kokusu sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur. Vücudu kuvvetlendirir.
Muskat Nasıl Kullanılır: Yemek,tatlı ve pudinglere rendelenerek kullanılır. Kullanılan yerlere değişik bir tat ve koku verip çok güzel olmasını sağlar. Az Miktarda Kullanılması İyidir.
Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınırsa bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir. Bundan dolayı yüksek dozlarda alınmamalıdır.
Yan Etkileri : Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilirr.
Yan etkileri yüzünden kullanmasak yeri diyeceğim :)
YanıtlaSilİbrahim bey düzgün ve az miktarda kullanıldığı zaman bir sıkıntı olmaz. Bi yöndende haklısınız :)
SilKullanım miktarı ne kadar olmalı? 1 çay kaşığı mı? tatlı kaşığı mı? ya da hangi ölçüde?
YanıtlaSil