Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ANÇUEZ NEDİR ve NASIL YAPILIR ? HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

ANÇUEZ NEDİR ve NASIL YAPILIR ? HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Written By Unknown on 10 Eylül 2014 Çarşamba | Eylül 10, 2014



Ançuez Nedir

Ançuez genel olarak italyan mutlağında çok sık kullanılıyor. Ançuez bildiğimiz üzere hamsi balığıdır. Hamsi balığının teneke kaplarda veya kavanozlarda  yağlı,tuzlu olarak saklanmasına denir. Yemeklere kullanılacağı zaman suyun altına tutulup tuzundan arındırılması gerekiyor.


Ançuezin Yapılışı

 Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır. Güzelce yıkanır. Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın. Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir. Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur. Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir. Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın. Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın. Tuzu kısmen giderilmiş olur. Süzüldükten sonra servis tabağına alın. Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın.


 Hangi Yemeklerde Kullanılır

Ançuez günlük hayatta salatalarda,pizzalarda kullanılır ve tamamlayıcı bir lezzet faktörüdür. Kimileri için bir vazgeçilmez olan bu lezzet;ançuez salçası,ançuezli pizza çeşitleri,pilav gibi çeşitli tatlardan oluşturulur. Konserve şeklinde satılan ançuezleri evde kullanmakta mümkündür.




.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder