Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » AYVALIK TOSTU TARİFİ

AYVALIK TOSTU TARİFİ

Written By Unknown on 11 Eylül 2014 Perşembe | Eylül 11, 2014

Kullanılan Malzemeler

2 Dilim Ayvalık Tost Ekmeği
6 Dilim Kaşar Peyniri
4 Dilim Büfe Salamı
3 Adet Sosis
4 Dilim Büfe Sucuk
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Amerikan Salatası
3 Dilim Domates
1 Adet Kornişon Turşusu


YAPILIŞI

İlk önce tavaya yağı koyun  julyen doğradığınız salam,sosis ve sucuğu sırasıyla tavaya atıp pişirin. İlk önce sosisleri atıp 1-2dk pişirin sonra sucuk ve salamı atıp 1-2 dk daha pişirip altını kapatın. Ayvalık  ekmeğinin iki tanesini arkalı önlü izli tavada iz çıkıp kızarana kadar bekletin. Yalnız ekmeklerin üzerine ağırlık verinki biraz incelsin ve kıtır daha lezzetli olsun. Her iki tarafını da kızartığınız ekmeğinizi alın sıcakken üzerine 3 dilim kaşar peyniri koyun tavadaki salam,sosis ve sucuk karışımdan alıp kaşarların üzerine koyun. Amerikan salatası koyu,domatesi,kornişon tuşuyu ve kalan 3 dilim daha kaşar peynirini de koyup üzerine ekmeği kapatıp izli tavaya koyun  tekrar üzerine hafif bastırın içindeki kaşar eriyene kadar arkalı önlü ısıtın. Pişen ayvalık tostunuzu tabağa alıp sservis edin.              AFİYET OLSUN






SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder