Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » YUNAN USULÜ PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

YUNAN USULÜ PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

Written By Unknown on 12 Eylül 2014 Cuma | Eylül 12, 2014


 
 

Kullanılan Malzemeler

400gr Kıyma
1,5 Kilo Patlıcan
3 Orta Boy Patates
3-4 Orta Boy Domates
2 Orta Boy Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Margarin
Yarım Demet Maydanoz
3-4 Dal Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Tuz


Beşamal Sosu İçin;

3 Yemek kaşığı un (Tepeleme)
3 Yemek kaşığı katıyağ
3 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz



YAPILIŞI 

Önce patatesler yuvarlak dilimlimleyip kızartın. Patlıcanları ortadan ikiye bölünür ve kabukları soyulmadan dik tutularak dilimlenir. Tuzlu suda siyah suyunu akıtana dek bekletilir ve sıkılıp kurulandıktan sonra kızartılır.
Pişireceğiniz fırın kabının en alt katına patatesler üzerine patlıcan dizilir.
Kıymalı iç harcı hazırlanırken margarin ile soğanlar iyice kavrulur ve kıyma eklenir. Kıyma suyunu salıp çekince küp doğranmış domatesler eklenir. Aynı anda 1 yemek kaşığı biber salçası da eklenir ve suyu çekene kadar pişirilir. Baharatlar eklenir ve fırın tepsisindeki malzemenin üzerine yayılır.
Beşamel sos için;
İlk önce katı yağı tencereye koyun eritin eriyen yağın üzerine unu ilave edip 2 dk kavurun.En son olarak sütü yavaş yavaş dökerek hızlı karıştırın ki topaklanmasın.Tuzunu da ilave edip karıştırmaya devam edin pişene kadar karıştırın.
Beşamal sosta hazır olduğunda diğer malzemenin üzerine dökülür. En üste kaşar peynir rendesi eklenip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar altlı üstlü pişildikten sonra 5 dk da sadece fırının üst ısıtıcısı açılarak kaşar peyniri kızarana dek pişirilir.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder