Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » BASİT KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

BASİT KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 21 Ekim 2014 Salı | Ekim 21, 2014



Kullanılan Malzemeler

1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Un
1 Litre Kaynar Su (5 Su Bardağı)
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane



YAPILIŞI

Mercimeği ayıklayıp,yıkayın  tencere koyup üzerini geçecek şekilde su koyup haşlayın. Haşlanan mercimeğin altını kapatıp başka bir tencerede yağ,un koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Haşlanmış olduğunuz mercimeği ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Üzerine baharatları ve kaynar suyu ilave edip kaynayana kadar çırpma teliyle iyice karıştırın. Çırpma teliyle karıştırsanız blendardan geçirmeye gerek kalmaz. Kaynayan çorbayı 2-3dk daha kaynatıp altını kapatın. Çorbamız servise hazır.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder