Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KIYMALI YUMURTA TARİFİ

KIYMALI YUMURTA TARİFİ

Written By Unknown on 21 Ekim 2014 Salı | Ekim 21, 2014




Kullanılan Malzemler

1 Adet Yumurta
1 Adet Yeşil Biber
Küçük Kuru Soğan
50-60gr Kıyma
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Pulbiber (isteğe göre)

YAPILIŞI

Tavaya kıymayı koyup kavurun. Kıyma genelde yağlı olduğu için yağ koymanıza gerek yok ama yağsız derseniz koyabilirsiniz. Soğanları isterter doğrayın istersenizde rendeleyin ve yeşil biberleride ince doğrayıp soğanla birlikte tavaya ilave edip kavurun. Bir kasede yumurtaları kırıp üzerine biraz tuz atıp güzelce çırpın. Kavrulan kıymanın üzerine tuz,pulbiber döküp karıştırın. Çırptığınız yumurtaları kıymaya ekleyip biraz karıştırıp ocağın altını kapatın. Yumurtamız yemeye hazır.  AFİYET OLSUN


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder