Home
»
Şeker ve Lokumlar
»
KESTANE ŞEKERİ NASIL YAPILIR? KESTANE ŞEKERİ TARİFİ
KESTANE ŞEKERİ NASIL YAPILIR? KESTANE ŞEKERİ TARİFİ
Written By Unknown on 21 Ekim 2014 Salı | Ekim 21, 2014
Kullanılan Malzemeler
500gr Kestane
3 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Vanilya ( isteğe göre)
YAPILIŞI
Kestanelerin üst kabuklarını soyun bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su koyup kısık ateşte ince kabuğu yumuşayana kadar bekletin. Yumuşadıktan sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kestanenin ince kabuklarını da soyup bir kenarda bekletin.
Ayrı bir tencerede şekeri,suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kestaneleri içerisine ilave edin. Altı kısıp bir şekilde 2 saat pişirin. Pişen kestaneleri tencereyle ocaktan alıp şerbetin içerisinde 1 GÜN bekletin. Bekledikten sonra kısık ateşte tekrar pişirin ve içersine vanilyayı ilave edin. Pişen kestaneleri yavaşça şerbetin içersinden alıp küçük kağıtlara veya servis edeceğiniz tabağa koyup servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder