Kullanılan Malzemeler
200gr Kıyma
1-2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Orta Boy Kuru Soğan
3 Orta Boy Kabak
2 Orta Boy Patates
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Kaşığı Pulbiber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2,5 Su Bardağı Kaynamış Su
1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
YAPILIŞI
Tencereye ilk olarak yağı kıyma koyup kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine küp küp doğranmış olan kuru soğanları atıp yumuşayıncaya kadar kavurun. Salça, patates ve baharatları atıp 5-6 dk kavurmaya devam edin. Kaynar suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişen yemeğe en son naneyi ilave edip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder