Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » BASİT KÖRİLİ TAVUK SOTE TARİFİ

BASİT KÖRİLİ TAVUK SOTE TARİFİ

Written By Unknown on 20 Ekim 2014 Pazartesi | Ekim 20, 2014



Kullanılan Malzemeler

2 Adet Kalçalı But veya 1 Adet Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Köri
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Kekik (isteğe göre)



YAPILIŞI

        Tavuğun kalçalı but kısımları lezzet açısından daha güzel olduğu için tercih ettim. Butları kemiklerin ayırın.Sakın kemikleri atmayın çorba yaparsınız. Tavukları ister julyen  istersenizde küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Isınmış olan teflon tavaya tavukları koyup suyunu çekmesini bekleyin ve yağını ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip 4-5dk daha kavurup ocaktan alın. Körili tavuğumuz hazır yanında prinç pilavıyla servis edebilirsiniz.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder