Kullanılan Malzemeler
2 Adet Kalçalı But veya 1 Adet Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Köri
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Kekik (isteğe göre)
YAPILIŞI
Tavuğun kalçalı but kısımları lezzet açısından daha güzel olduğu için tercih ettim. Butları kemiklerin ayırın.Sakın kemikleri atmayın çorba yaparsınız. Tavukları ister julyen istersenizde küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Isınmış olan teflon tavaya tavukları koyup suyunu çekmesini bekleyin ve yağını ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip 4-5dk daha kavurup ocaktan alın. Körili tavuğumuz hazır yanında prinç pilavıyla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder